Fietsnieuws

FietsProMo's

Fietspromo programma 2020 – Post Corona –

Op 3 februari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst is het programma van Fietspromo voor 2020 gepresenteerd.Helaas hebben wij dit programma door het COVID-19 virus niet ten uitvoer kunnen brengen.

Nu de maatregelen zijn versoepeld start Fietspromo haar activiteiten per 1 juli weer op.

Om voor de rest van het seizoen nog een aantrekkelijk fietsprogramma te kunnen bieden, is de fietskalender van Fietspromo weer aangepast. De tochten worden vanaf het eerste weekend in Juli weer hervat.

Als het zover is zullen de activiteiten worden opgenomen in de Fietspromo fietsagenda. op deze site.

In de bijlage tref je een volledig programma Programma 2020 – post Corona van de activiteiten van Fietspromo 2020 in het post corona tijdperk.

 

FietsProMo's

Fietspromo hervat haar fietsactiviteiten per 1 juli

Onlangs heeft de regering versoepeling van de Corona maatregelen bekend gemaakt. Op basis hiervan heeft de NTFU naar de verenigingen aangegeven dat tochten en trainingen weer mogen.

Het bestuur van Fietpromo heeft daarom besloten haar activiteiten per 1 juli weer te hervatten.

Wel zijn aan het fietsen in groepsverband regels, restricties en gedragscodes verbonden:

 

  • Fietsen in de groep mag ook binnen 1,5 mtr
  • De afstand van 1,5 mtr ten opzichte van mede wegebruikers dient  wel gerespecteerd te worden
  • Bij vertrek, pech, stop-  en aankomstplaatsen dient ook ten opzicht van elkaar de 1,5 mtr gehandhaafd te worden
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van rustige fietspaden
  • Pas het tempo aan op de drukte op de fietspaden
  • In geval van ziekte of Corona verschijnselen wordt je geacht niet deel te nemen aan Fietspromo activiteiten

 

De trainingen op de woensdagavond vertrekken  om 19.00 uur van de parkeerplaats bij de VTM kantine aan de Albert Schweizerdreef

 

Aangezien wij momenteel niet kunnen voorzien wat de opkomst zal zijn en wij aannemen dat er verschillen zullen zijn in het conditieniveau van de deelnemers, maar wij alle groepen wel van een wegkapitein willen voorzien, zal de voorgenomen diversificatie in snelheden voor meerdere groepen niet direct worden doorgevoerd.

Vooralsnog zullen we starten op basis van de “bekende” indeling namelijk: Fitte Fietsers, Doortrappers en Rappe Trappers. Wel zullen wij trachten de groepen niet groter te laten worden dan 8 a 10 deelnemers.

Kom dus tijdig en stel je op in het jouw passende startvak en houdt 1,5 mtr afstand tot elkaar. De uiteindelijk indeling van de fietsgroepen wordt bepaald op basis van de opkomst.

 

De Fietspromo agenda voor de weekeinden is nog onder constructie. Wij zullen proberen om een aantal tochten uit het voorjaar alsnog in de komende zomer maanden te projecteren. Wij hopen dat hiermee voor iedereen nog een passend fietsprogramma valt samen te stellen. Hopelijk is dat programma ook voor 1 juli beschikbaar. Dan zullen we ook aangeven of aanmelding voor deze activiteiten verplicht is en welke diversiteit aan groepen we hiervoor zullen hanteren.

 

Wij vinden het ieders eigen verantwoordelijkheid om binnen de geboden ruimte te bewegen, elkaar de ruimte te geven en alle gedragsregels te respecteren.  Alleen dan is het mogelijk om met elkaar te blijven fietsen.

Ben je nog niet toe aan groepsactiviteiten en of vind je het veiliger solo te rijden, doe dan niet mee. Wij respecteren de opvatting van ieder individu.

Per 1 juli gaat ook de Promo Fietsafspraken app weer open. Daarmee wordt het weer mogelijk onderling fietsafspraken te maken.

 

BLIJF GEZOND en we hopen jullie binnenkort weer bij een van de Fietspromo activiteiten te mogen begroeten.

 

Stichting Fietspromo

Het Bestuur