Fietsnieuws

FietsProMo's

Markermeer Challenge – Zaterdag 21 augustus

Voor de lange afstand rijders is er voor zaterdag 21 augustus een rit in de maak rondom het Markermeer. Deze rit geldt in feite als alternatief voor een rondje IJsselmeer welke i.v.m. de verbouwing van de Afsluitdijk niet mogelijk is

We hebben momenteel 2 opties in overweging, namelijk een route van 175km of een ultra lange afstand van zo’n 230 km vergelijkbaar met de Elfstedentocht  De bedoeling is dat wij een route gaan rijden vanaf Naarden langs het Markermeer naar het noorden. Bij Enkhuizen slaan we vervolgens af over de Markermeerdijk naar Lelystad. Hier moet een keuze gemaakt worden. Of via de Oostvaardersplassen terug naar Naarden of aan de andere kant van Flevoland langs het Veluwemeer.

Los van de 2 routes hebben we nog een aantal opties in overweging. We kunnen namelijk ‘s morgens vroeg  met de auto vertrekken uit Maassluis naar Naarden en na afloop weer terug reizen.  Ook  kunnen we voorafgaand aan of na afloop van de rit een overnachting plannen, zodat we ons op de dag zelf alleen op de rit kunnen concentreren.

Wel zijn we van mening dat je een dergelijke afstand alleen comfortabel overbruggen als je een rijsnelheid rond de 28 km per uur langdurig kunt volhouden.

Binnenkort ontvangen de Fietspromo’s een korte enquête om de belangstelling voor deze uitdaging te meten.

PS:
Zondag 22 augustus wordt gewoon een rondje Rottemeren gereden.

FietsProMo's

Rondje Boskoop – Zondag 15 augustus

Helaas kon de “open ride” vorige week door slechte weersomstandigheden niet door gaan, maar zondag 15 augustus  is er een herkansing, namelijk een Rondje Boskoop.

Een rondje Boskoop kent 2 afstanden namelijk 110km en 75km. Beide afstanden zijn te doen voor fietsers die 24+km per uur aan kunnen.

Het eerst deel voert langs de Rottemeren en kan gezamenlijk worden afgewerkt. De langste route zal inderdaad Boskoop aan doen, maar de 75 km gaat na  de Rottemeren retour via Zoetermeer, terwijl de langste route afbuigt naar Gouda.

Vertrek van beide afstanden om 09.00 uur vanaf het Bloemhof in Maassluis.

Als je mee gaat meld je dan zo snel mogelijk aan via de Fietspromo agenda onder “BOOK NOW” o.v.v. de te rijden afstand of via de Whatsapp groep “Fietspromo fietsafspraken”

De routes zijn te downloaden vanaf de Fietspromo website via PromoRoutes.

P.S:
Als je 75 km toch nog te ver vindt, dan is er nog een alternatieve route voor Boskoop van zo’n 45 km beschikbaar. Deze route kan gereden worden door fietsers  die 20.-24km  per uur aan kunnen. Bij voldoende belangstelling zal deze groep om 10.00 uur vanaf het Bloemhof vertrekken.

FietsProMo's

Fietspromo programma 2021

Het “concept” Fietspromo programma voor  het restant van 2021 is gereed.

Op zondag  30 mei  zijn we weer gestart met ons fietsprogramma voor 2021 en wel met de Seizoenopeningsrit.

Wij hebben door een verlate start geprobeerd alsnog een gevarieerd programma met voor ieder wat wils samen te stellen. In bijgaand document Fietsprogramma 2021 (Programma 2021 v5) de uitdagingen die de Fietspromo’s voor 2021 nog in petto heeft.

Het aangepaste fietsprogramma wordt  ook weer in de “Fietsagenda” zichtbaar gemaakt.

De trainingen op de woensdagavond zijn vanaf  Woensdag 19 mei weer opgestart.